2012-11-13 18 瀏覽
今曰同fd行過佐敦道諗住食燒烤、點知見到間新野、見佢門面裝修咁靚諗住一定好貴!但係d fd話想試下、我地就膽粗粗入去囉!上到去勁正、有酒吧、有樓台、仲放佐好多樂器!以爲仲有拉濶bend、事後問d伙計!原來係裝飾嗻!睇餐牌!都唔係好貴喎!听佢地介紹個燒茄子、好正、好多汁、好味!冇介紹錯!仲有個什麼牛胸、哇!呢個成晚最仲意!上台時見佢好大件成2磅重!諗住實食唔曬!一入口、不得了!面頭燒得好香、一咬入口外面是脆的、入邊充滿肉質,仲好有牛肉味、我地唔洗2分鐘掃曬、眞係好好味、我俾10個正!下次都一定再食!仲有個雞煲、雖然食時好麻煩、又要等佢滾、滾完又要焗!但同d時應講嘅一樣、同去邊d麻辣雞煲完全唔同、又香又滑又有雞味!又係好正!可能因為d海鮮全部都好新鮮、佢地唔洗加好多花孝、只係加少少蒜容就已經帶出曬d鮮味!冇得譚、!d串燒大至上都好好味!下次我都一定再返黎!總之就正啦!由其不可不試燒雞亦!十元8怏有呢d水準!好嘢!
2012-11-08