2022-12-31 114 瀏覽
今日除夕夜諗住同女朋友食餐好嘅,見到依間咁多好評咪book位試下lo,點知先係伏嘅開始。首先一見到個餐牌,哇,出面omakase嘅價錢,咁以為都會有相對應嘅質素啊。左口魚壽司38蚊一件,火炙要加多兩蚊一件,結果條魚仲係凍嘅,鰻魚壽司條鰻魚乾到pk,唯一有價值嘅就係佢嘅刀工同埋碟豉油,壽司上面嘅魚薄到pk。只可以話爭鮮仲好食d。以為只係師傅偶有失準。結果熟食同刺身一樣唔得。牛舌又韌又無味,但係d汁咸到pk。串燒雞腎同牛舌一樣味。6點刺身收我400加一,結果食落去件件一樣味。海鮮Don飯唔用醋飯都算,吞拿魚蓉沒解曬凍,海膽苦嘅,魚子腥嘅,都夠膽收得落338一碗。天婦羅夾起身淋到pk。究竟我做錯d咩先會揀左依間。出面大部分放題質素都會比依間好。黃店姐,做到咁好難叫人撐你。我就唔信咁嘅質素竟然有500幾個好評。有依個心機同成本請打手不如比d心機改善下個食物質素啦。

又苦又腥,紫菜又淋,比錢買難受
d魚食唔出有咩分別
唔係打手,真係比左千幾蚊食爭鮮
2022-12-31