2009-01-07 17 瀏覽
平時來榮發都係食粉麵, 佢地的粉麵係紅磡區都出晒名架啦, 又平又好味!! 因為有一次食麵時見到隔壁D人食西多, 好似好正咁, 所以決定一試我一個人鯨吞左三樣美食, 首先上的係一杯熱奶茶($9), 用上茶記的透明玻璃杯, 有濃濃的茶香, 無苦澀味, 加上淡淡的花奶味, 香滑順喉, 非常對辦, 絕對比不少茶餐廳還要出色蛋治($9), 其實d蛋發得唔係好好, 有少少蛋白還蛋白, 蛋黃還蛋黃, 但係都炒得幾滑, 蛋漿炒得半生熟, 配上新鮮軟熟的無皮方包, 都算做得唔錯, 佢地的麵包係附近一間叫熊貓的的相熟麵包店攞貨, 用晒先再入貨, 保證新鮮軟熟西多士($12)最後先上, 見到好厚同煎得剛剛好, 又唔會太燶 有淡淡的蛋香,而且有舊半溶的牛油放在新鮮出爐的西多表面, 味道甚香, 睇到已經覺得好美味, 配上糖膠同吃, 熱辣辣食真係色香味俱全, 原來佢地好大方用上3片方包配薄薄的花生醬, 真係好味夾大件, 水準梗係好野食即叫即整, 熱辣辣包保新鮮, 估唔到可以係麵檔食到茶記的高水準食品, 所以有d茶餐廳真係要自我檢討同急起直追啦

好味夾大件
香滑順喉