2021-04-30 498 瀏覽
黎到旺角其實都有好多野食,但經過呢間餐廳時,朋友話想試下,就入咗黎喇。呢到雖然裝修一般,但侍應姐姐態度好好,積極有禮貌,令人整體感覺有誠意。🥢 水煮桂花魚因為本身唔太食得辣,所以就叫咗小辣。桂花魚片都算滑同大片, 湯底辣度岩岩好,而餐廳做緊優惠,只要like 社交平台就會送凍豆漿,所以唔怕食得好辛苦。配菜方面有菇、粟米芯、薯粉、芽菜等等,我幾欣賞有粟米芯,因為粟米芯本身好甜,剛剛好可以中和辣度,薯粉亦煮得好入味,麻麻辣辣咁唔錯。🥢 酸辣湯拉麵呢個冇得揀辣度,但好彩唔算太辣,伴住豆漿咁食還好 😆而味道屬正常水平,不過不失。🥢爆汁牛肉餡兒餅呢個有小小驚喜,一咬落去就感覺到有好香好熱嘅牛肉汁滲出黎 (所以建議大家要放涼小小先食,因為剛剛煎好,小心唔好燙親 😆) 入面嘅餡唔會好硬好實,口感剛剛好,而外皮有小小酥皮嘅感覺,整體唔錯。

🥢 水煮桂花魚
因為本身唔太食得辣,所以就叫咗小辣。

🥢 酸辣湯拉麵
呢個冇得揀辣度,但好彩唔算太辣,伴住豆漿咁食還好 😆
而味道屬正常水平,不過不失。

🥢爆汁牛肉餡兒餅
酸辣湯拉麵