餐廳: 好茶養生 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2021-11-24 52 瀏覽
早幾日同朋友行街行到攰想搵個地方坐下,經過一間雲石風格既茶飲店忍唔住入左去😛不過最近養生,所以叫左杯熱飲,朋友就叫左杯凍飲,再一齊嘆件甜品🍰▪️桂花雪梨茶 ($38)Request左微暖同少甜,帶有菊花清香,入面仲有桂花同雪梨乾!而且甜度非常啱我🥰清熱又潤肺,呢啲天氣飲杯暖野好▪️蘋果美顏茶 ($36) 店員介紹朋友飲呢杯,同樣係少甜,帶有微酸既山楂味好易入口,入面仲有蘋果乾同玫瑰花添果然係養顏又消滯甜品採用獨立包裝,夠晒乾淨衛生我地分別叫左:▪️士多啤梨千層批 ($48)士多啤梨🍓吉士唔會太甜,香滑又清新,而酥皮口感唔算好脆,但充滿牛油香🧈▪️玫瑰荔枝慕絲 ($48)粉色玫瑰花勁靚,外層係薄薄既朱古力脆皮,中間有海綿蛋糕同玫瑰味啫喱,仲有好香既荔枝味,口感層次豐富平時茶飲店買完就走,好少有個舒服既地方可以慢活一下,簡約雲石設計仲幾啱打卡影相添📸️

▪️桂花雪梨茶 ($38)

桂花雪梨茶

▪️蘋果美顏茶 ($36)
果然係養顏又消滯

蘋果美顏茶

甜品採用獨立包裝,夠晒乾淨衛生

我地分別叫左:

▪️士多啤梨千層批 ($48)
士多啤梨千層批

▪️玫瑰荔枝慕絲 ($48)

玫瑰荔枝慕絲

2021-11-22