2022-10-20 2099 瀏覽
3號風球,晚秋初冬🌬凍凍地,聽日好想食燒肉。尖沙咀呢間新舖頭,我哋叫咗⋯⋯黑毛和牛燒肉盛 配 SetSet 的選擇有冷面🍜 白飯🍚 生菜🥬 ~雖然白飯都不是好大份量,即使生酮飲食都無太大問題,唔會太濟。而且米飯應該係用珍珠米~ 飯米都幾均勻。配燒肉食我覺得幾夾。和牛燒肉盛有兩款牛~ 一款是薄切和牛,油脂非常豐富。所以侍應介紹埋:「要配埋生雞蛋食,入口口感就會無咁油膩。」黑毛霜降和牛牛小排 $128呢款牛小排係我最喜愛的,因為佢既牛味係最出的,油脂都好足夠,一啲想唔會韌,如果想解少少油膩感,仲可以加啲檸檬汁添,都幾夾架另外,牛舌都幾好食,唔好燒得太熟,啱啱好就拎起嘅話,就可以食到彈牙的感覺京蔥雞脾肉京蔥通常食烏冬的時候會加,加喺燒肉就比較少見,個人黎講覺得係幾好味,雞脾肉都好滑,整體配搭唔錯的杏仁豆腐(甜品)我同朋友食燒肉飽到都唔記得自己叫甜品,差啲就想埋單走人,不過店員好好,即刻提醒我哋。佢嘅杏仁味好香,而且好滑,但嗰種滑同中式豆腐花唔同,係好特別的,我同朋友好味到要搶住食😬

黑毛和牛燒肉盛 配 Set

黑毛霜降和牛牛小排 $128