如標題,呢間可謂心目中排名數一數二嘅泰國嘢🇹🇭雖然位置偏遠,但真係好好味,絕對唔會白行一趟😋除咗嘢食高質之外,價錢都相當親民~假日開12點,唔夠10分鐘已經full晒,遲一步黎就要等多round🙈眼見店員忙到踢晒腳,話請唔到人,可想而知呢間泰菜喺粉嶺有唔少街坊熟客捧場,街外人都會專程嚟食🤣🤣海南雞翼飯 $50遲咗一步🥹叫唔到海南雞,好彩有最後一份雞翼,肉質好滑好滑,通常好快賣晒,一坐低就要嗌返隻打包攞走😂雞翼都好多肉,而且份量一啲都唔兒戲👍🏻牛肉船湯粉 $55成碗都好味,滿足到我呢個湯粉狂魔,係可以飲晒嘅湯底。泰式脆豬飯 $58必須推薦脆豬,多重口感,肉質鮮嫩,係會令人一試難忘嘅豬肉。雖然肥膩咗啲,但好值得一食。泰式魚餅 $30呢個相對地普通,因為其他太出色,被比下去。呢間係一定會encore嘅餐廳,有機會想試晒menu所有野🥳

除咗嘢食高質之外,價錢都相當親民~

海南雞翼飯 $50

牛肉船湯粉 $55
成碗都好味,滿足到我呢個湯粉狂魔,係可以飲晒嘅湯底。

泰式脆豬飯 $58

泰式魚餅 $30
呢個相對地普通,因為其他太出色,被比下去。

海南雞翼飯
牛船湯粉