2021-07-29
「細路仔先做選擇,我兩樣都要」香煎豬頸肉喇沙摻摻($62)當初睇唔明咩叫摻摻但食幾啖就真相大白。居然一碗麵兩種麵底咁囂張豈有此理!但古語有云細路仔先做選擇,我兩樣都想要咁點算?嚟呢度就一次過滿足曬食油麵同米粉嘅衝動。簡直係食物化嘅左擁右抱;精神上嘅妻妾成群,都咪話唔爽btw有相為證,湯底一望就知差極有限啦。actually係幾正的無骨海南雞飯($56)好似讚得太多顯得我份人好假,好啦咁我外貌協會一下~油飯唔夠黃我有啲sad係真嘅——so sad (((( 好啦好啦彈完喇。除咗呢一點又真係冇乜唔好喎,啲雞夠嫩滑、油飯粒粒分明,基本上教科書級別嘅海南雞飯就係咁啦,唔知有咩好批評了薄荷珍珠奶茶(+$12)薄荷奶茶喺市面上比較少見,呢杯意外地飲落都幾好,薄荷味好refreshing黑糖珍珠奶茶(+$16)基本款嘅特飲,水準唔失禮人。甜度冰度都不慍不火,珍珠粒粒都煙韌沙嗲雞肉串燒($22)沙嗲汁味道豐富,花生味濃,雞肉嘅肉質鮮嫩,就係好食咁簡單———————————————#果子果子 (大埔)大埔汀角路11-13號啓昌樓地下13號舖
香煎豬頸肉喇沙摻摻($62)
無骨海南雞飯($56)
薄荷珍珠奶茶(+$12)
黑糖珍珠奶茶(+$16)
沙嗲雞肉串燒($22)
沙嗲汁味道豐富,花生味濃,雞肉嘅肉質鮮嫩,就係好食咁簡單
———————————————
#果子