2019-12-31 2444 瀏覽
山林道出名多嘢食就係人都知,但最近就去咗一間要提早三日前訂位嘅餐廳同男朋友食飯,叫just'er Bar and restaurant店內裝修同好多新派西餐廳一樣霓虹燈同香港特色為主,只不過店舖連餐牌都別有用心呢樣就覺得好驚訝😍我就叫咗個luxury platter揀咗豬仔骨,三百幾蚊但係同幅圖一樣份量其實三至四個人食都絕對足夠,當然同男朋友食淨係食呢個都已經夠飽,不得不提當中軟殼蟹外脆內軟而且咬落有好多肉汁而且豬仔骨烤焗方面啱啱好,不過要趁熱食如果唔係肉汁就會收緊就會變到冇咁好食但係男朋友另外帶咗一個推介嘅原條鰻魚飯鰻魚飯方面唔算太突出不過不失但係原條鰻魚咁樣上 都係其中一個賣點之一另外在帶咗個小食唐楊炸雞,呢個都係普普通通但係特別講一句炸粉冇用太多唔會好似其他食肆咁麵粉仲多個肉,而且咬落口感唔會太死,仲食到彈牙嘅雞肉味其實價錢方面如果要比呢個不值但係要食到以上食物係出面根本做唔到,但呢間餐廳正正做到性價比高而且店舖連餐牌都好有特色,都唔難怪點解要提前三日訂位!!!!

店內裝修同好多新派西餐廳一樣霓虹燈同香港特色為主,
只不過店舖連餐牌都別有用心呢樣就覺得好驚訝😍

但係男朋友另外帶咗一個推介嘅原條鰻魚飯