2013-09-09 173 瀏覽
到圓方睇戲,由食飯至甜品均由朋友發板;揀Holly Brown 因為朋友從食評見到好吸引的麵包磚。Menu上無麵包磚,問店員,原來此店已無發售,要去K11先有,各位粉絲留意。既然一場來到,怎能空手而回?加上雪糕櫃裡的Gelato色彩繽紛,實在難以抗拒。思考一輪,決定揀...Holly Starlet - 材料有藍色雲尼拿雪糕、彩虹糖、蜜糖星。(Medium size $54)Rock on Vanilla - 雲尼拿雪糕、花生醬、杏仁、brownie。(Small size $50)NB. 價錢劃一為:小$50、中$54、大$58。未見實物前,單睇menu上的造型,縱使要$50一杯,仍然覺得興奮。雪糕上檯時,第一個反應是:「點解實物同張相差咁遠?」;第二個反應是:「究竟藍色那杯medium size $4貴在那裡?」,因為睇落兩杯的大小份量都一樣。雖然賣相令人失望,但menu上提及的材料全部有齊。當興奮程度已由山頂跌至山腰時,惟有寄望味道...味道方面,藍色雲尼拿顔色勁靚,味道其實與普通白色雲尼拿一樣,問題是當與彩虹糖及蜜糖星一齊食的話味道偏甜。Rock on Vanilla 味道亦有

NB. 價錢劃一為:小$50、中$54、大$58。

雖然賣相令人失望,但menu上提及的材料全部有齊。

當興奮程度已由山頂跌至山腰時,惟有寄望味道...

Rock on Vanilla 味道亦有偏甜問題,但單食Gelato甜度是OK的。

另外要彈那塊不知放了多久,硬如鐵塊的窩夫,實在趕客。

最終興奮程度直插谷底,換來喊臉一個。