2020-08-04 1516 瀏覽
Cafe裝修怖滿花花草草,仲有一幅粉紅色花花打卡牆🌸。當日我哋晏晝去食Lunch set ,包咗紅茶/綠茶,或者你可以好似草根咁,加$13叫Menu上其他飲品。Cafe仲免收+1 㗎!.📍二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($93)Double cheese orecchiette with bacon in cream sauce 貓耳朵形狀好得意,就好似小飛碟一樣😍,口感有咬口,食落啱啱好👍🏻。最正係佢落咗忌廉汁再加上大量芝士喺面,食落有芝士鹹香🧀,忌廉汁又包住晒啲貓耳朵,配上黑椒調味,真心好惹味🤤💗。配料仲加咗唔少煙肉🥓、洋蔥🧅同雜菌🍄,味道比好多cafe都要好,中意芝士嘅呢個真係值得一叫💛。.📍香蒜芫荽雜粉炒意粉( $82)Stir fried spaghetti with garlic and coriander 呢個意粉比前一個清新啲,第一啖已經食到好香嘅蒜蓉🧄同芫荽味🌿,由於草根係呢2種食材嘅愛好者,基本上呢個意粉真係好啱我哋口味🥰。除咗大量芫荽同炸蒜之外,仲落咗唔少香蔥💚,真係夠晒香。配料仲落咗大量煎香左嘅雞髀菇、冬菇等雜菌🍄🍄,素食人士都食得,而且意粉唔會好油,好食呀!.📍蝶豆

📍二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵($93)

📍香蒜芫荽雜粉炒意粉( $82)

📍蝶豆花青檸梳打($45)
Butterfly Pea Lime Soda
📍榛子朱古力( $45)
Hazelnut Chocolate
杯梳打漸層做得好靚,不過好淡😭冇乜味道可言,真心失望呀。而杯朱古力會好啲,將上面啲忌廉攪勻後朱古力味就變淡,俾奶味搶去風頭。

認真講,呢間Cafe嘅食物味道比想像中更好,我跑贏唔少同類型Cafe,不過飲品方面真係有好大嘅改善空間,如果改善埋就Perfect啦!值得講一下,全間Cafe嘅店員都好nice,服務態度值得一讚呀😆❤️!