2022-02-20 66 瀏覽
見到好多foodie推介嘅打卡韓式餐廳可以feel到澡堂主題好用心但燈光冇想像中咁好,特別今日陰天,無論企邊個角度好似都好奇怪咁,所以冇影到,可能要有陽光先可以打卡…😮‍💨同朋友叫咗個流心炸豬排飯同拼盤豬排炸得幾好,流心係mozzarella cheese與其話流心其實似拉絲多啲,芝士味唔係特別重小菜嘅話醃蓮藕幾特別但配菜略少,加埋個豬排醬都好少就有種越食越寡嘅感覺整體達到水準但冇咩驚喜然後叫咗個拼盤甜品反而比主食出色但水果略酸,同埋係食之前都可以想像到嘅味除咗個cone之外其他都頗係常見嘅款式比起豬排飯更俾到人微微嘅幸福感但當然叫拼盤一定唔飽肚,當下午茶食好啲野飲個度叫咗藍柑橘白桃梳打特飲同愛爾蘭(?唔記得叫咩名🥲)咖啡白桃梳打就係好普通白桃梳打嘅味道然後個片橙乾其實浸咗落去都冇乜味出覺得唔好嘅點係用即棄膠杯裝(唔知係咪關疫情事?然後支飲筒其實短過個杯…咖啡飲到一半先醒起要影所以已經攪拌到少核突sor🙉係cream+coffee嘅組合可惜嘅味係咖啡味非常之淡仲淡過係便利店嘅咖啡,好失望今日冇食到啲好韓式嘅食物,menu嘅菜式似Fusion多過典型韓菜,靚但味道唔係特別出色同埋有加一嘅
見到好多foodie推介嘅打卡韓式餐廳
可以feel到澡堂主題好用心

同朋友叫咗個流心炸豬排飯同拼盤
豬排炸得幾好,流心係mozzarella cheese
與其話流心其實似拉絲多啲,芝士味唔係特別重
小菜嘅話醃蓮藕幾特別
但配菜略少,加埋個豬排醬都好少
就有種越食越寡嘅感覺
整體達到水準但冇咩驚喜

然後叫咗個拼盤
甜品反而比主食出色
但水果略酸,同埋係食之前都可以想像到嘅味
除咗個cone之外其他都頗係常見嘅款式
比起豬排飯更俾到人微微嘅幸福感
但當然叫拼盤一定唔飽肚,當下午茶食好啲

白桃梳打就係好普通白桃梳打嘅味道
然後個片橙乾其實浸咗落去都冇乜味出
覺得唔好嘅點係用即棄膠杯裝
(唔知係咪關疫情事?
然後支飲筒其實短過個杯…

咖啡飲到一半先醒起要影
所以已經攪拌到少核突sor🙉
係cream+coffee嘅組合
可惜嘅味係咖啡味非常之淡
仲淡過係便利店嘅咖啡,好失望

同埋有加一嘅時候,碗好似要自助去攞
整體性價比教低🥲🥲
鋪頭好似試業緊?
希望可以加油,尚有進步空間💪