2023-12-13 383 瀏覽
今次我去咗間標榜着家鄉味嘅燒鳥店,真係得啖好彩頭!這間名為「炭燒硬菜」嘅小店,真係一進門就溢出嗰種香氣,撲鼻而來真係搞到我食指大動🤤。首先,嗰啲牛肉串,真係嚟緊咬落去嘅時候,啲肉汁喺口裏面「咕嚕咕嚕」噴出嚟,夠晒juicy,簡直係正到爆炸!再嚟講講牛舌,啲牛舌厚切得啱啱好,嚼勁十足又唔會太過腍,外層灰燼焦香嘅味道,真係令人回味無窮。而家我要狂讚下佢哋嘅雞肉串,你問我幾好食?我話你啲雞肉串咁多汁,咬落去嘅時候,雞肉既腍滑又唔失咬口,「口感」同「彈性」拿捏得宜,我實會話你,真係雞中之鳳!雪上加霜嘅係,佢地嘅芝麻醬汁好到令人要立即俾個like👍!坦白講,我今日真係食得好開心,飽到一個不得了,啲食物唔只滋味滿分,環境同服務都好貼心。廚師將每一串燒得啱啱好,不過就係要等咗陣,不過好嘢值得等,是吧?總之,要食好嘢,來呢度就對喇!emoji