今晚系第二次黎食,第一次嘅系食紅棗脆味(脆筒),真系非常驚艷佢嘅口感,睇佢形狀成舊米田共咁,以為系d好鬼漏嘅膏狀雪糕,點知原來好light嘅雪芭口感,個牛奶味又香又甜,好似煉奶咁嘅味,有種初戀嘅味道,總之就系非常好味。因為食過返尋味,趁佢Popup store 9月尾關店前,一定要再黎試埋其他野,所以今晚買左咖啡配士多啤梨蛋糕,另加個原味雪糕(都系要脆筒,因為連個筒都咁好食)。個原味今次食無咁驚艷,因真系覺得好似壽星公煉奶咁嘅味,但都系好食反而今次令我又再驚艷嘅系佢個士多啤梨蛋糕,個蛋糕本身系密度幾高但依然出奇地鬆軟,忌廉份量剛剛好,總之唔膩,佢個士多啤梨醬系天然真士多啤梨蓉,呢個先至系驚喜絶對唔系假味,因佢唔系死甜,拿拿拿,食物開價貴唔緊要,最緊要系俾到質素你,年紀大左無咩quota,寧愿貴精不貴多就系咁嘅意思喇
紅棗脆牛奶雪糕
原味雪糕