2024-03-22 37 瀏覽
天氣乍暖還寒最啱打邊爐架啦🥰自從食過花膠鍋之後就愛上咗咁滋潤嘅湯底💕今日湊完細路同老公再嚟。麻辣鍋真係食得太多,今餐真係要食得滋補養生一點~我們點了杞子花膠膠原鍋💕見到超大塊的花膠逐塊放入湯內,保證真材實料!落火鍋料前,一定要先飲碗充滿花膠精華的湯來滋補一下,補充下膠原蛋白。湯底好清甜 而且花膠有豐富膠原蛋白,養陰潤肺補腎,好啱我食😆啖啖花膠好滋潤🥰🥰每次嚟一定會點~霜降prime牛板腱~份量其實一啲都唔細,厚薄適中,油花均勻,牛味濃。賣相精緻,打咭岩哂🥳另一款唔係度度有既~手打鮮墨丸~手打真係唔同d❤️‍🔥丸的質感超滑流,賣相值得一提。白雪雪好似個小雪球,好吸引☺️最緊要係大大粒,入口彈牙有質感!💟蒜拍青瓜💟係個非常清新又開胃嘅小吃🤤食火鍋途中,有小吃中和一下好正🥰食落蒜味十足🤏🏻味道深入度每件青瓜,好入味💕青瓜咬落超級爽脆😋💟花雕醉雞翼💟呢個直程係賣飛佛💕件件嫩滑的雞翼,帶有酒味香濃,亦嗅到有玫瑰露既香氣。呢間打邊爐無論同朋友或大班屋企人黎一樣啱食!每次黎食物水準真係保持到,絕不失望☺️而且地方闊落,坐得舒服😚
今日湊完細路同老公再嚟。
見到超大塊的花膠逐塊放入湯內,保證真材實料!

每次嚟一定會點~霜降prime牛板腱~
另一款唔係度度有既~手打鮮墨丸~
手打真係唔同d❤️‍🔥
最緊要係大大粒,入口彈牙有質感!
💟蒜拍青瓜💟
係個非常清新又開胃嘅小吃🤤食火鍋途中,有小吃中和一下好正🥰
💟花雕醉雞翼💟呢個直程係賣飛佛💕
件件嫩滑的雞翼,帶有酒味香濃,亦嗅到有玫瑰露既香氣。