2013-09-16
在星期五晚有啲密偈想同朋友傾,想在銅鑼灣找個少啲人嘅地方實在不易,咁啱傘我地搵到,地方又方便,响利舞台廣場附近。上到去傢俱幾舒服,有得選擇露天定坐室內,露台對正時代廣場,因為落大雨,所以我地坐裡面,CAFÉ員工很誠懇地遞上餐牌同DRINK MENU,而當中有好多SET,唔單止食物有唔同配搭,飲品都係,有飲特飲定酒嘅套餐,花多眼亂,實在拿不定主意。我們諗緊餐定唔餐,餐又邊個餐,邊個餐又選乜食物之際,(其實0看了十五分鐘以上),店主突然出現,他為我們簡單推介後就為我們發了板,就是2人至尊份量套餐,十分期待!!首先來的是粟米忌廉湯配芝士蒜蓉飽,可能我不太好吧,朋友說很好喝,連我嗰碗都飲埋,佢話好CREAMY及濃郁,有粒粒粟米來做點綴,個芝士蒜蓉飽係濃厚而軟的芝士包圍住香口的脆多士上,有層次感,但只欠蒜蓉味。之後就係蜜糖雞翼,甜度適中,很喜歡他們燒得少少脆而不太燒焦的感覺,在其間,侍應端上我們點的HOEGAARDEN生啤同OREO COOKIE,我朋友話個生啤好新鮮,好夠氣,而我的OREO COOKIE中有BAILEYS,VODKA,KAHLUA同CRÈME DE CACAO,當中的甜酒加上O
甜品時間到了,我地選了心太軟,這心太軟幾好味,不太甜,暖暖的流心配著冰涼的雲呢拿雪糕及靚靚的朱古力吱花,食完真係開心啲。