2018-02-21 339 瀏覽
係運動場練完跑後知道有波友係真知味度食梗lunch,就火速會合去食返個lunch,如果冇朋友拎定位睇怕新春期間都要等好耐架喇。我揀左午餐e 泰式冬陰功豬頸肉米線(42蚊左右)加3蚊要左杯凍檸茶少冰少甜凍檸茶都係太多冰, 可能要叫少少冰先得米線比普通飯類要等耐d,一黎到個賣相好吸引, 色香味俱全, 有好多南薑, 香芧, 檸檬葉, 蕃茄係個面度, 見到紅色一堆堆既辣醬, 同桌友人有2個食完加1個食梗既都流哂口水, 因為真係好香。食落口就知不得了喇, 因為真係香味四溢, 深深地激活左我既味蕾, 而豬頸肉有好多塊, 煎得香香地, 同明顯已醃好再煮,而用米線而唔用河粉會較彈口同冇咁吸水, 食到最後都仲有好多湯可以飲。 惟一需要改善既係可以落返d草菇或蔬菜。碗麵其實真係好惹味同好辣, 真知味既泰國菜真有水準, 好想跟師父學野係屋企可以自己煮老闆打埋得間店頭頭是道, 員工勤快同食物keep住有水準, 希望第日可提供更多泰國菜式供食客選擇
,如果冇朋友拎定位睇怕新春期間都要等好耐架喇。

凍檸茶都係太多冰, 可能要叫少少冰先得

米線比普通飯類要等耐d,一黎到個賣相好吸引, 色香味俱全

2018-02-18
  • 冬陰功米線