自己都未去過,幸運同男友一齊去飲茶,真係十分好榮幸啦............啦星期日時間上午,一上到去,嘩.....人頭湧湧,好多好多多".....搭枱止重要係坐到迫一迫呢!我們叫左一個平日飲的水仙茶,睇下係咪好正,見個個都有個茶鐘,好懷舊呢!點心叫左,豬肚燒賣,重緊係叫懷舊點心和蓮蓉飽呀!豬肚燒賣係我第一次食,好新奇,豬肚好大片,個汁好香下面個舊肉餅都好味道,不愧為招牌+蓮蓉飽蒸到開口笑, 一客2個好大個,正呀打開個飽,蓮蓉香夾滑,好味好味+ 唔太甜,唔會漏,真係好正,夠滑,其實點心款式唔多,可能我太遲去啦,食品似乎係招牌貨十分好味,見到好多老伯伯穿著唐衫去飲茶,令這古典的茶居更添古舊氣味,但如此特別的環境十分真實.時至今日太快速,珍惜懷舊+古舊氣味.
點心叫左,豬肚燒賣,重緊係叫懷舊點心和蓮蓉飽呀!