2019-12-30 622 瀏覽
見網上好評如潮,米芝蓮推介,帶著期待的心去一嘗拉麵。結果極失望。好喇,叫左碗味噌拉麵,師傅一路傾閒計一路笑一路整拉麵,好hea 咁,一點拉麵師傅應有嘅專業態度都冇。味噌拉麵:佢地叫麵豉,但味道唔係日式,湯底帶有用黎整中菜既中式麵豉味,仲奇怪地帶有中式南乳豬手既味道!麵底:試完湯底後即食,係。腍。既!!唔好話基本彈牙,我所試過既任何一間拉麵都彈過佢,懷疑係師傅掛住傾計,唔專注所致嘅疏忽。塊豬腩就好一般,口感偏「鞋」身。難食到我同朋友都只係食咗幾啖就放棄,離開被茶記阿姐呼喝、間野又逼又一陣味、見到廚房唔開胃既地方,之後去左第二度再醫肚。真心難食,唔會再黎。拉麵店做出如茶記感覺:一進店我們二人被安掛坐普通枱,被阿姐用命令式叫我地兩個一齊坐埋一邊,完全茶記feel。(要知道小店同茶記係有分別的)Request 後坐Bar枱,紙箱多既程度不可表受,連行入去坐低都好辛苦,坐低後waiters 出出入入經常撞到,驟眼望入廚房,衛生情況不良好,見到唔開胃。完全唔明點降咁多好評,希望將來質數改善。
見網上好評如潮,米芝蓮推介,帶著期待的心去一嘗拉麵。
結果極失望。

真心難食,唔會再黎。

拉麵店做出如茶記感覺:

完全唔明點降咁多好評,希望將來質數改善。
2019-12-26