餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2021-09-14 131 瀏覽
銅鑼灣不嬲都好多好嘢食,而金百利中心就係一個集中地,隨便上一層都好多餐廳,今次介紹嘅呢間就係喺金百利中心7樓嘅築地。必點嘅係黑蒜油豬骨拉麵,因為見到好多人都推介所以就決定要試吓,果然一上就聞到好香嘅黑蒜油味☺️☺️豬軟骨好夠入味同埋軟熟,超正,有少少似滷水嘅感覺😆好味,下次嚟會再叫呢一個除咗呢一個都叫咗啲壽司🍣個人最鍾意火灸,所以就叫咗火灸三文魚壽司🍣火灸味好香好味,仍然係最愛,加左芝士個款口感更濃郁仲叫咗一個三文魚三味,可以每樣試少少牛油果軟殼蟹卷都好好味😋炸物仍然有香脆感,牛油果增加左新鮮嘅感覺最後要推介嘅就係甜品拼盤😍😍可以一次過食晒依間野嘅甜品,就好似食甜品buffet咁,每樣試一啲!有柚子蛋糕🍰、奶凍、抹茶雪糕同tiramisu 🥰 雪糕係淡淡地嘅抹茶味,其他全部都好食,雖然好飽但係都清晒!😚😚

黑蒜油豬軟骨拉麵

除咗呢一個都叫咗啲壽司🍣
三文魚壽司三食
火炙三文魚芝士壽司

仲叫咗一個三文魚三味,可以每樣試少少
牛油果軟彀蟹卷

甜品拼盤