2020-01-18 300 瀏覽
我住喺大角咀但一直都唔知有呢間餐廳,原因係佢夜晚七點先開。今日有緣入去試,餐廳約廿零三十個座位左右,老闆和老闆娘都熱情地招呼,推介是日精選嘅食材串燒。叫咗一碗 薑汁燒雞扒喇沙,老闆係接到order之後先用攪拌機打碎香料,所以湯底飲落比一般嘅清新 ,香而不濃。即叫即燒嘅日式薑汁雞扒雖然唔係好滑,但係非常多汁。另外叫是日精選黃金貝,黃金貝 其實唔算好大隻,一口可以食曬,食得出味道新鮮而且因為火候恰到好處,所以食落有肉汁。蒜蓉同孜然粉嘅調味略重,可能下次可以叫老闆調味輕手少少。總括嚟講,喺呢度食晚飯或者宵夜係一個唔錯嘅選擇,所有食物即叫即整,特別係人唔係太多嘅時候,可以同老闆傾下偈,放慢心境,放低番工或社會給予嘅壓力。
薑汁燒雞排喇沙
自家製薏米檸檬水