黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-10-06 108 瀏覽
日本,暫時去吾到住,只希望搵一間日本料理,一解思鄉之愁。最好係一間既有日本裝飾,又有真正日本原味道就最好。黑門令蟹味甲羅燒甲羅燒最好食,就係蟹羔鮮味。最重要蟹原味,加上蛋,蟹子製作而成。用燒既方式,沾上蔬打餅。完全食出當中既鮮。岩手縣赤崎生蠔。我叫生蠔,因為店家比到我信心。生蠔即叫即開,確保新鮮。而且日本生蠔,我好有信心,有一定水準。上碟一刻,就見到又大又肥美。新鮮蠔味騙不了人,什麼醬我都沒有加,食出蠔既原味。平目魚薄切刺身比起一般三文或吞拿,平目魚比較少食。知道今日有咩新鮮,就叫該款就沒有錯了。好薄,完全顯出師傅刀工,而且咁薄都一樣層層分明,魚既紋路一目了然。當中既鮮味殊不簡單。黑門令龍蝦湯煮海鮮好特別。用龍蝦湯煮海鮮作一個料理。龍蝦湯濃而不油,加上海鮮,雙重鮮味。而且材料有小驚喜,蝦同魷魚都好鮮味。赤鬼海老天反卷第一眼覺得係好足料,上面都鋪上了滿滿的飛魚子蟹子,第一下已經脆口,中心的炸蝦更是美味,仲係熱既,外面魚子脆得冷既冷,裡面脆得來係熱。黑松露白汁燒帆立貝平日燒元貝可能係鹽燒之類。白汁都幾得意,汁的咸道調得幾好,不會搶味。北海道阿波尾雞翼炭燒雞翼,一向好食。阿波尾雞翼來自日本,
日本,暫時去吾到住,
只希望搵一間日本料理,一解思鄉之愁。
最好係一間既有日本裝飾,又有真正日本原味道就最好。

黑門令蟹味甲羅燒
甲羅燒最好食,就係蟹羔鮮味。
最重要蟹原味,加上蛋,蟹子製作而成。
用燒既方式,沾上蔬打餅。完全食出當中既鮮。
黑門令蟹味甲羅燒

岩手縣赤崎生蠔。
我叫生蠔,因為店家比到我信心。
上碟一刻,就見到又大又肥美。
新鮮蠔味騙不了人,什麼醬我都沒有加,食出蠔既原味。

平目魚薄切刺身
比起一般三文或吞拿,平目魚比較少食。
知道今日有咩新鮮,就叫該款就沒有錯了。

黑門令龍蝦湯煮海鮮
好特別。用龍蝦湯煮海鮮作一個料理。
龍蝦湯濃而不油,加上海鮮,雙重鮮味。
而且材料有小驚喜,蝦同魷魚都好鮮味。

赤鬼海老天反卷
第一眼覺得係好足料,

黑松露白汁燒帆立貝
平日燒元貝可能係鹽燒之類。
白汁都幾得意,汁的咸道調得幾好,不會搶味。

北海道阿波尾雞翼
炭燒雞翼,一向好食。阿波尾雞翼來自日本,信心就更大。

炸雞軟骨
人人都喜歡。細細粒,最重要沒有油膩感。
炭燒北海道阿波尾雞翼

奇異果蔬打 仲有巨峰疏打
兩杯飲品都好合適。
特別奇異果疏打,好少有。
奇異果梳打及巨峰梳打

炭燒北海道阿波尾雞翼