2017-01-05 263 瀏覽
相識紀念日梗係要book位食飯,唔係一定會比太太鬧...殺人都仲得...一早攞到半日假先去買禮物,再接太太放工,餐廳唔難搵,係書局附近!二人餐吧不用左諗右諗!先來頭盤,酸忌廉脆煙肉薯條,薯條熱乎乎,好脆,外層脆里面仲軟淋淋,酸忌廉點薯條都幾夾,唔點茄汁也可以,新嘗試!磨菇忌廉湯,十分濃味,我喜歡還有兩粒麵包碎,麵包碎浸到淋,吸收晒湯味,可能因為個湯好濃味,所以比較杰,我喜歡杰的湯,剛好!龍蝦汁大蝦意大利飯,先不談味道,賣相都已經好靚好吸引,一放低碟就傳來一陣龍蝦味,龍蝦汁濃味,每粒意大利飯都是橙色的,充滿龍蝦汁味,味道有點偏咸,一入口還可以,但多吃幾口就覺得有點咸,大蝦煎過了,味道不錯!主菜今次選擇了黑豚肉眼扒,很厚切,其實我不知道什麼是紅桑子燒汁,只覺得酸酸甜甜,豚肉好淋,好嫩滑,食落有好香的豬味,煎的時間也剛好,不會太老,還可以保持豚肉的嫩滑。這間餐廳水準不錯,招呼又好,下次可以和太太再來!