2017-01-10
門口有九層塔(樣本),因為得2人晚餐(只得5層),特別位置(拍韓服),女侍應幫忙整理韓服和拍照(貼心),美中不足欠男仕韓服🤔岩鹽海蝦底層鋪滿粗鹽,先蒸3分鐘左右,店員淋上玫瑰露,之後點火,再燒香蝦的外殼📸📸📸📸📸📸📸📸📸相機先食,現場火焰好震撼味道,帶點玫瑰露的酒香味,蝦好彈牙,鮮甜,滲出少少岩鹽的味道醬油蟹蟹肉充滿甜醬油,好甜,口感似啫喱般滑(不過蟹,比較细隻,肉較小。朋友不愛生食,店員貼心,幫我們將蟹放在下層蒸(蒸熟左,醬油蟹好鮮甜)首爾塔選擇人參雞湯底的粥细看雞內填滿糯米(之後店員放上5層海鲜,蒸氣的水份,填滿底層,就有鲜甜粥食)每層有不同海鮮蟶子(好多肉,鲜甜)大花蛤,象拔蚌,北寄具,蝴蝶蚌(好彈牙,鮮甜)元貝(快熟,肉質偏靭,但鲜甜)海蝦(好鲜味彈牙)龍躉肉好鮮甜,好嫩口(無腥味)沙巴肉蟹蟹肉比較實(腳位和鉗位,比較鲜甜)南瓜,蕃薯好清甜鲍魚(好貼心,已經刮起內臟位置)蒸出來更鲜甜,無苦澀味,口感好彈牙店員先刮起糯米俾我們食,再用匙將雞肉分成絲,粥好香人參味,至於糯米好好味(滲出雞的鮮味和人參的微甘香味)沙律好新鲜,前菜得2款(比較小)泡菜不算辣全單$1333二人晚餐貴左d,
📸📸📸📸📸📸📸📸📸相機先食,
現場火焰好震撼
岩鹽火焰蝦
醬油蟹
選擇人參雞湯底的粥
蟶子(好多肉,鲜甜)
大花蛤,象拔蚌,北寄具,蝴蝶蚌(好彈牙,鮮甜)
元貝(快熟,肉質偏靭,但鲜甜)
海蝦(好鲜味彈牙)
龍躉
肉好鮮甜,好嫩口(無腥味)
沙巴肉蟹
蟹肉比較實(腳位和鉗位,比較鲜甜)
南瓜,蕃薯好清甜
蒸出來更鲜甜,無苦澀味,口感好彈牙
服務親切有禮,令人回味的晚餐