2019-02-25 191 瀏覽
點樣先算溫馨,梗係一家人食溫馨椰子雞煲。椰香椰奶味好濃厚,白雪雪的每一舊雞,雖然有椰簡味但雞味都好重。雞的肉質比較結實,雞皮好滑。但食這個煲不可以忽略配菜,所有配菜都已經入曬椰汁味!一家人一齊食飯,真係唔可以係咁講嘢,如果唔係連食都冇得你食。食晒啲雞之後,椰汁用嚟點炸魚皮和煮烏冬都是不錯的選擇。甜蜜芝士牛奶雞煲,好多芝士呀!每一舊雞都好多芝士,好有感覺食緊韓式雞!我就唔係好食到有甜蜜嘅味道,但絕對係纏綿!窩心醉雞煲,一打開煲蓋就聞到好重酒味,直情差啲暈低!食落口都係勁多酒味!如果唔想咁重酒味記得打開個煲蓋,開火慢慢煲等啲酒味慢慢蒸發。冬天食醉雞煲簡直一流,食完包你一身暖。幸福麻辣雞煲,BB辣都已經好難,絕對係其他鋪頭既中辣以上。因為可能我唔係好食得辣嘅關係,我感覺唔到幸福的麻辣。