2021-10-21 2563 瀏覽
今晚又同朋友再戰韓國餐啦。鍾意黎outdark,因為呢度又有韓式炸雞、韓式鍋物、韓式飯捲、韓式小食等等,而且味道仲要好味呀。是晚我地早入座,所以唔洗點等位,一般七點打後,人流都開始多了。我地坐低之後,當然有四圍影下相啦。呢個環境好靚,好多星星燈,影出黎好靚,環境好舒服,傾計食野都好開心。睇過餐牌,揀左大家鍾意既野食,之後野食都好快送上了。先講一講呢個魚糕串串鍋,以gas爐加熱住,咁就幾時都可以熱辣辣咁食,唔怕野食凍啦。好貼心。魚糕鍋入面仲有好多唔同配料,分別有好多唔同既魚糕串啦,有圓條狀既、扁身既魚糕串、獅子狗串。鍋內仲有年糕、菇類、粉絲,十分多配料,好好味同飽肚的。而且個魚糕湯都好鮮甜好好味。呢個魚糕串鍋真係性價比好高,好好味又足料。另外仲點了炸蝦飯捲,飯卷惹味,中間既炸蝦脆脆地,蝦肉又彈牙爽口,唔錯,口感都相當唔錯而且又飽肚,豐富。除左炸蝦飯卷外,仲有其他款式既飯卷,總會有款岩自己既。仲有點了一客海鮮炒粉絲。粉絲都係韓國食品中必食既item...韓式粉絲寧捨爽口彈牙,吸埋d汁超級惹味。正呀,又香口又彈牙,好好味。而且海鮮配料都幾多,又有蜆又有蝦,好好味。有野食當然有點埋野飲,我地一

睇過餐牌,揀左大家鍾意既野食,之後野食都好快送上了。
串串魚糕鍋

炸蝦飯卷

海鮮炒粉絲

有野食當然有點埋野飲,我地一人一杯soda。
ice  peach

一杯是ice peach...桃味香香的,又唔會太甜,用黎解渴,唔錯
blue  lemon

另一杯是ice lemon..藍色好夢幻好靚。檸檬味酸酸甜甜好醒胃,好滿足。
2021-10-18
串串魚糕鍋