2019-12-26 2852 瀏覽
早排同事話觀塘有間餐廳環境同野食都幾正, 今晚決定同好姊妹👧🏻收工去試下😊 餐廳環境確實幾大而且幾有情調, 食物嘅種類幾多而且幾特別, 最後我地叫左一個前菜, 一個小食, 兩個主菜同兩杯野飲🍹!😋冷泡烏龍茶蜜糖牛油果奶蓋☕🍯🥑🍼冷泡烏龍茶味道唔算太濃, 牛油果味奶蓋好香好滑, 味道幾好!Earl grey on rock🥃E杯cocktail由自家製嘅earl grey gin, campari, elderflower syrup, 檸檬汁🍋同蜜糖🍯而成嘅, 入口清新香醇, 之後一陣濃郁嘅earl grey茶味隨即慘透每一個味蕾, 隨住冰塊❄溶化, earl grey味慢慢變淡但elderflower嘅花味就愈嚟愈出, 感覺特別同幾有層次感, 極度推介!👍🏻👍🏻Ancelin 蠔肉質感爽滑, 清甜帶微微海水味同礦物味, 幾好味!😊法國煙鱔青蘋果沙律🥗由法國煙鱔, 西班牙辣肉腸, 意大利白豆, 青蘋果同嫩菠菜沙律製嘅, 法國煙鱔煙燻味道濃郁, 肉質嫩滑, 油脂甘香, 辣肉腸比起平時食嘅無咁咸, 菠菜葉口感幼嫩, 青蘋果酸酸甜甜令個沙律食起上嚟無咁膩, 而松露蜜糖油醋汁甜甜地令味道層次昇

冷泡烏龍茶蜜糖牛油果奶蓋☕🍯🥑🍼

Earl grey on rock🥃

Ancelin
蠔肉質感爽滑, 清甜帶微微海水味同礦物味, 幾好味!😊

法國煙鱔青蘋果沙律🥗
由法國煙鱔, 西班牙辣肉腸, 意大利白豆, 青蘋果同嫩菠菜沙律製嘅, 法國煙鱔煙燻味道濃郁, 肉質嫩滑, 油脂甘香, 辣肉腸比起平時食嘅無咁咸, 菠菜葉口感幼嫩, 青蘋果酸酸甜甜令個沙律食起上嚟無咁膩, 而松露蜜糖油醋汁甜甜地令味道層次昇華😋👍🏻

避風塘軟殼蟹🦀
入面有兩大隻完整嘅軟殼蟹🦀係入面, 肉質幾厚而且鮮甜, 炸蒜足量亦好香脆, 味道唔錯不過唔夠辣!

12小時低溫慢煮烤乳豬件🐖
乳豬件份量幾多, 🔪落去可以聽到乳豬皮好清脆嘅聲, 食落去層脂肪同肉溶為一體, 入口即溶, 油脂好香但不膩, 絕對有驚喜😎, 非常好食😋! 極度推介!! 必點之選!

澳洲和牛肉醬手工貝殼粉🐂🍝
意粉份量都算多, 貝殼粉口感彈牙, 味道不過不失!

總結: 食物嘅質素相當高而且份量好足, 環境舒適有情調, 價錢亦唔貴💵, 非常高cp值, 店員服務良好! 除此之外, 餐廳設有長枱可以比大班人聚餐, 有bar枱比人happy hour, 另有一d包廂可以靜靜地大班fd都可以, 適合唔同group size嘅人嚟食飯!😋😋👍🏻👍🏻
2019-12-18
  • EarlGreyonRock