2020-03-15 873 瀏覽
自從爆發疫情後,已經好耐冇係街外食,今晚在灣仔一間新開的小店,因為冇客兼有酒精搓手液及紙巾提供,就冒險在店內試食,當然,我都只係選擇要熱食的Burger在現場食,Pasta選擇take away。我揀咗個面壁位,叫咗Burger set, 我食的是Right Mad, 飲的是香茅檸檬特飲。點解要寫啲篇食評,原因就係個burger嘅牛肉叫我有驚喜,好有牛味丶好鬆丶好香,見到老闆落力款待,就問吓佢𠴱啲係咩牛肉,佢話係牛肩胛丶牛小排和牛腩max埋一齊整,原來有咁複雜嘅組合。老闆承勢sale埋我食薯條,佢話佢嘅薯條係先切條,再用冰水浸(佢話咁樣可以降低澱粉質喎),跟著焗佢,然後雪佢,到有客request時先至炸佢。咁sale法,就試埋佢喇!反正都除低咗口罩。食後感?幾有趣!薯條嘅外層係介乎脆與硬之間,內層柔輭,有薯香!至於Take away嘅Pasta包裝不俗,意粉都彈牙有「趙」頭。進食全程都冇walk in 客,好擔心啲一間有heart小店捱不下去,啲起個心寫啲篇食評,希望可以幫吓佢喇!
2020-03-15
  • Right  Mad