2020-05-04 664 瀏覽
疫情加上限聚令,相信唔少行業嘅生意都大減,餐廳都唔例外。今日約左朋友黎天后食野,貪呢到靜靜地冇咁多人。係門口見到呢間西班牙餐廳做緊優惠,Set Dinner for 2只係$329,半價超抵食!每人只係百幾蚊就食到西班牙菜真係超誇張!而且見到菜式都好豐富一於試吓。北海道刺身帶子($98)我哋另外散叫左一個tapas,除咗有鮮甜嘅帶子刺身,上面仲有熱情果醬、柚子、三文魚子同青檸啫喱,酸酸甜甜好清新。黑毛豬風乾腿多士風乾火腿味道鹹香,加上新鮮蕃茄蓉中和左鹹味,加埋香脆既多士,作為前菜不錯。Rojo沙律紅菜頭同黃菜頭好少食,黃菜頭第一次食,食落幾清甜爽口,亦都冇紅菜頭嘅草青味,加埋黑醋沙律感覺好清新開胃。炸菠菜芝士可樂餅外皮炸到金黃好香口,仲加咗香濃嘅芝士同菠菜。西班牙蛋薯仔臘肉腸本身我同朋友係想食蛋餅,點知眼殘睇錯咗西班牙蛋以為係西班牙蛋餅。不過啲薯粒外脆內軟,加埋蛋汁撈匀都幾香。西班牙海鮮飯呢個主菜係我全晚最鍾意嘅菜式,海鮮夠新鮮,個飯煮到有少少飯焦,飯粒夾左d豬腩肉既油香,味道香濃惹味。西班牙油條最後點少得甜品,油條既口感酥脆,有肉桂香味,點埋朱古力醬同雪糕食就Perfect。

北海道刺身帶子($98)

黑毛豬風乾腿多士

Rojo沙律

炸菠菜芝士可樂餅
外皮炸到金黃好香口,仲加咗香濃嘅芝士同菠菜。

西班牙蛋薯仔臘肉腸

西班牙海鮮飯