2020-09-06 1835 瀏覽
📌 雙生館~長沙灣其實bookmark咗呢間cafe好耐😛Soúffle pancake控就係要食勻港九新界嘅pancake🤣喺地鐵站行過嚟呢間都要十分鐘 唔係特別就腳😫不過小店裝橫都幾靚 有好多乾花吊晒喺牆上💐風格偏森林系 有溫馨嘅感覺原來雙生館嘅意思係兩個孖生姊妹一齊經營嘅意思👭🏻店名係幾特別🤩人流都唔算很多環境整體幾舒服~不過嗰日淨係見到女店主一腳踢 等候食物時間較長🕑食物方面都幾多選擇 主食主打無味精同少煎炸嘅健康料理意粉🍝沙律🥗飯🍚輕食🥪甜品通通都有留意番疏乎厘班戟只係係二點半至六點嘅時間提供🥞其實好想試佢哋嘅戚風蛋糕 但無奈實在太飽冇叫到😔唯有等下次再戰😆1️⃣ 伯爵茶碟豆疏乎厘班戟 𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿𝗳𝗹𝘆 𝗣𝗲𝗮 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗦𝗼𝘂́𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟬𝟴 即叫即整要等大概三十分鐘🤔賣相吸引 但冇想像中咁靚上面嘅cream係伯爵茶味加上紫色碟豆花😍cream唔太膩 幾輕盈😋不過其實碟豆花冇乜味 主要食到嘅都係伯爵茶味班戟都幾厚身 充滿蛋香🥞質地唔算鬆軟 無乜空氣感中間偏濕笠 但係都熟曬嘅😌可以
📌 雙生館~長沙灣

其實bookmark咗呢間cafe好耐😛
喺地鐵站行過嚟呢間都要十分鐘 唔係特別就腳😫
不過小店裝橫都幾靚 有好多乾花吊晒喺牆上💐
風格偏森林系 有溫馨嘅感覺
人流都唔算很多環境整體幾舒服~
不過嗰日淨係見到女店主一腳踢 等候食物時間較長🕑

嗰次揀咗洋甘菊 只可以講一個字:伏
真係未試過飲咁難飲嘅茶🥵
可能係我接受唔到洋甘菊嘅味道🤭

💡整體嚟講 疏乎厘班戟味道未到好驚喜😕
不過係人手製作 即叫即整 都算有心思~
而且環境幾舒服 適合同朋友喺度傾計😛
而且食物選擇多 可以一試!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 6.5/10
性價比💵: 6.5/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
✄------------------------------✄
🍴: 雙生館
📍: 長沙灣集輝街2-8號耀輝大廈地下3號舖
🔍: 11:30-21:30(Mon-Sun)

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie長沙灣
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式