招聘中
$16,000-$20,000
月薪 (面議)
2020-05-27 52 瀏覽
近排工作比較忙 冇時間出街食飯 今日終於抽空同朋友出街 佢推薦左一間開張左無耐 平時都極多人排隊既日本餐廳 叫做立体派 特級白湯(大)碗湯真係超級大碟 拉麵好彈牙 個湯唔會好似出面啲湯咁鹹 拿捏得岩岩好流心蛋好好食 仲有4塊極大既叉燒 極高質素海體醬油湯朋友叫左依個湯 雖然冇我叫個個咁大碗 但係用左九種醬酒去整 個湯比白湯鹹少少 但都好好味 舊叉燒都係好大好好食香炸雞軟骨餃子餃子咬落去很有口感 卜卜趣 不過個雞軟骨啲味未算好突出 但入面都好多配料唐揚脆炸雞炸雞好脆好大 配埋檸檬和沙律醬 更加有口感和好味 但有少少乾烏龍茶和綠茶都幾大枝 最適合同大碗既拉麵一齊食總結來說 立体派是一間性價比高的食鋪 食飯之前店員仲事先有介紹間餐廳 先知係非常出名 幸運可以食左間會一試再試既拉麵店

特級白湯(大)

海體醬油湯