2018-07-26
午餐時間爭分奪秒,入嚟鮮果旅程就好似搭子彈火車一樣,非常適合繁忙嘅上班族!為配合店名,所有午餐都可以配水果一份同埋果汁一杯(可以轉例湯)。雖然附近有好多食肆,但我都會為咗食返份水果而揀呢度開餐!午餐方面,其實同一般茶餐廳差唔多。推介食品有咖喱飯,雞脾焗薯套餐,炒粉麵。咖哩係馬來咖哩,香辛料好足好濃,所以非常香口。雞脾焗薯套餐仲配埋一份厚多士,性價比超高!雞脾可以揀炸脾或者油脾,兩者都炒粉麵鑊氣十足,配菜都有好多,對女士嚟講份量剛好!睇得出廚房對食品嘅堅持,絕不馬虎!鮮果杯嘅水果有4~5款左右,一般有西瓜,哈蜜瓜,蘋果,菠蘿,奇異果。對平日少食生果嘅我,真係好滿足。鮮果汁就最敗筆,首先果汁唔凍仲暖暖地,感覺好怪,而味道又淡而無味。不過,都有抵讚嘅地方,就係佢冇溝糖水。服務方面絕對係快而準,30分鐘內一定食完走得!對於午飯時間超短,而又想周圍行吓嘅我就最合適喇!
咖哩係馬來咖哩,香辛料好足好濃,所以非常香口。
雞肉炒意粉套餐