今晚同朋友食飯,嚟咗呢間會經常嚟嘅金家樂餐廳,老實講,呢間餐廳都係麻甩佬餐廳,入邊嘅侍應全部都係麻甩佬,講野大聲,絕對有去澳牛嘅感覺🤔夜晚叫咗個枝竹火腩煲,配返個中湯,諗住試埋佢個湯係咩味。呢間餐廳上菜都好快,味道同鑊氣都夠,枝竹好入味,但可惜啲燒肉比較肥,好多都有肥豬肉,另外個肉亦都比較咸,不過整體成煲就幾有鑊氣,用嚟送飯都幾好味🙈值得一提係佢啲白飯,粒粒企身,因為舊式煮飯係用蒸爐煮,同平時屋企用電飯煲煮係唔同嘅,好食啲㗎👍🏻至於個湯就不過不失,好過一般嘅例湯,尚算足料,但味道就唔係好夠啦。整體上我覺得金家樂都係一間幾好嘅茶餐廳,水準都唔錯,不過要講服務就會有啲失望啦🙈

2019-10-04