2020-02-23 218 瀏覽
近排武漢肺炎好勁難得出來,打算幫襯小店去支持佢地2個人朝早11點左右去到環境非常好,望出去除咗有靚境同夠光猛之外,仲有非常受香港人喜歡嘅擺設同貓咪!樓面好乾淨衛生,d枱唔會好密,同埋有搓手酒精比大家清毒, 好感度+10叫咗2個brunch,分別係喵盒子早晨全餐同埋阿公丼喵盒子個蛋炒得唔錯好滑,應該有落到奶,同個包都烘得好脆阿公丼入面d"飯"係椰菜花粒,質感同飯一樣之餘仲有好香好健康非常適合想食飯又唔想食咁多澱粉質嘅人阿公丼連埋果碗湯都好足料,勁推介因為想試多少少嘢食,店長好好人比我地坐多一陣再叫嘢食e度大約2點左右人流開始多,我地都開始叫第二餐今次叫咗份蕃茄濃湯豆腐蝴蝶粉配煙鴨胸多士個濃湯都係落足料,同埋以cafe來講性價比來好高,當tea會飽2份多士煎得香唔係重點重點係個碟係自己cafe主題--貓!另外我地再跟餐叫多咗2個蛋糕e度d蛋糕會係bar枱寫,但因為唔夠位寫唔一定齊,要問一問個staff先知仲有咩最後我地叫咗上面份士多啤梨慕絲蛋糕同一份芒果cheese cake出面d士多啤梨mousse好多時都係得個甜字e個mousse會食到果香,仲埋d crumbs可以同到個mousse嘅
近排武漢肺炎好勁
難得出來,打算幫襯小店去支持佢地
2個人朝早11點左右去到

叫咗2個brunch,分別係喵盒子早晨全餐同埋阿公丼
喵盒子個蛋炒得唔錯好滑,應該有落到奶,同個包都烘得好脆
非常適合想食飯又唔想食咁多澱粉質嘅人

阿公丼連埋果碗湯都好足料,勁推介
喵盒子早晨全餐

阿公椰菜花丼

因為想試多少少嘢食,店長好好人比我地坐多一陣再叫嘢食
e度大約2點左右人流開始多,我地都開始叫第二餐
今次叫咗份蕃茄濃湯豆腐蝴蝶粉配煙鴨胸多士
蕃茄濃湯豆腐蝴蝶粉配煙鴨胸多士

2份多士煎得香唔係重點
重點係個碟係自己cafe主題--貓!
煙鴨胸多士

另外我地再跟餐叫多咗2個蛋糕
出面d士多啤梨mousse好多時都係得個甜字
e個mousse會食到果香,仲埋d crumbs可以同到個mousse嘅質感相輔相成~
士多啤梨慕絲蛋糕

cheese cake同芒果好match同埋無芝士果隻食濟感覺
對於一d唔食芝士又想食cheese cake嘅人係唔會抗拒
芒果芝士蛋糕

飲品方面我地前後叫咗3杯,一杯朱古力,一杯朱古力燕麥奶同咖啡果肉茶
e度嘅朱古力拉花有好多圖案,視覺10/10
燕麥奶都唔錯,不過如果你唔鍾意燕麥奶就未必啱你
飲品

咖啡果肉茶據staff講係真係拎d豆來整茶
沖出來係茶味,唔係咖啡味
飲落去甘甘地,有d意想不到
出面少有

如果有需要一個short break或者番工出去lunch
e度係一個考慮得過嘅地方
而且店員好nice
希望佢地可以頂得住e一段時間
如果無人嘅話可以當working place坐耐少少買多幾份嘢食支持下佢地同d貓貓 ^3^
2020-02-22
$130 (其他)
喵盒子早晨全餐
阿公椰菜花丼