2019-03-03 778 瀏覽
喺美國長居,四年冇返香港,返到黎朋友話請我食生蠔,我心諗平時喺美國都食唔少新鮮生蠔啦~估唔到呢間餐廳除左用料新鮮之外,調味方面都別出心裁,有莫大驚喜!下次返港與朋友相聚,必定encore ;)餐前serve o既麵包好軟熟,配兩款味道不同o既牛油,我比較鍾意燈色芝士味重啲嗰款~首先登場o既係生蠔同蚌,好新鮮好好味,送酒一流~跟住落黎係青口,雖然每隻細細隻,但成窩o既分量都夠我地四個人享用,而且好入味~我地連調味o既配料都食埋~之後係焗蟹~廚師用左好多蒜調味~打開隻蟹見到啖啖肉好肥美,我地四個急不及待咁食左,冇人記得餵部相機XD雖然個蟹已預先劈開左,但服務員都好貼心咁為我地送上剪刀同鉗,等我地可以食盡其肉XD墨汁海鮮細條麵,有蜆、青口、帶子、蝦同埋墨魚,用料多樣豐富。Out of my expectation,個墨汁麵有少少辣,不過即使我平時係唔食辣o既,呢個辣度都可以接受,而且我覺得有畫龍點睛o既效果;)帶出左用料o既鮮味~澳洲羊架都好好味,不過得兩件,四個人的話,份量多少少就好了(想食多啲:P)最後o既甜品又係超正~係Tiramisu同埋奶凍——奶凍o既質地有少少似木糠雪糕~(我地本

餐包

首先登場o既係生蠔同蚌,好新鮮好好味,送酒一流~
生蠔

青口

蟹(時令海鮮)

墨汁海鮮細條麵

烤澳洲羊架

最後o既甜品又係超正~係Tiramisu同埋奶凍——奶凍o既質地有少少似木糠雪糕~(我地本身以為甜份好細份,嗌四個,不過店主話兩份夠四個人食,所以每樣甜品點左一個。)好好味,下次黎都一定會再嗌~
Tiramisu + Semifredo

今次未試晒餐牌上o既菜色,期待下次返黎帶多啲朋友試多啲其他菜式:P
題外話/補充資料: 喺香港其他地方食咁新鮮o既海鮮,應該會貴少少~
2019-02-26
餐包