2022-08-16 51 瀏覽
想知一間食店既食物質素,odd hours 睇下多唔多人食應該都略知一二, 週末去開灣仔,週圍行下搵啲未食過既鋪頭醫肚,找到這間幾有日本風情既幸屋拉面店,都幾滿意,值得推介店鋪唔算大, 有高枱有矮枱,通常一兩個人都係坐高枱, 幾個人就可以坐矮枱拉面,沾面,丼飯,小食任均選擇,今次食左黑蒜濃厚山藥豚骨拉面一來緊係飲啖湯先啦,我揀左正常湯底濃度,唔想太鹹,飲落好順喉,正常又唔會係淡味,成個口腔都係黑蒜既味道兩大塊豚骨, 好厚肉,好嫩,又入味,貴質不貴量,其他配料:蛋,菜都水準正常, 面條都好味道其實食一碗面已經好滿足, 但總想食多樣小食, 叫左個炸雞, 上菜時侍應提醒碟熱,呢下我覺得真係好窩心,窩心在熱碟盛炸雞, 唔係每間店都對細節這麼有要求,值得欣賞炸雞皮脆肉嫩,令成餐飯完美作結

炸雞皮脆肉嫩,令成餐飯完美作結