餐廳: 渝味曉宇重慶老火鍋 (POPCORN2)
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2022-07-29 159 瀏覽
@xiaoyu_hotpot|生酮邊爐健康又好味生酮見人講得就多,但真係無咩意欲試下,始終飯麵實在係太好味(#`O′)~雖然無期望食個打邊爐就可以瘦,但看在樓下商場就有食到生酮火鍋的份上,落樓一嘗絕不是呃錢的GIMMICK,果然幾有特色,有細心同全面地設計全新菜單,真正為生酮人士考慮~!🦐整體:👍🏻😎- 不得不讚環境同座位都超級寬敞,卡位設計就算多人聚餐都坐得好舒適。😂- 一入座店員就會細心介紹當月限定菜式、醬料搭配和餐前糖水供食辣前暖胃。因揀生酮湯底、除附普通醬料更貼心送上生酮調味料:雞粉、醬油,都會另外講埋生酮醬油會比普通的淡一點,不過食落我地就覺得差不多~- 食物選擇衆多、大路或冷門野都有之餘,更有半份或一份選擇,而送餐速度都頗爲迅速。🥢食物:👍🏻😎優質的散嗌水準,非常驚喜全部食材都非常新鮮,部分肉類有輕輕調味過但仍食得出食材鮮味。對得住價錢~!海帶麵(半份) $38- 聼得多零卡路里的蒟蒻麵,但由海帶製成的零卡麵真係第一次聽聞,好奇👶當然要嘗鮮,口感超級爽脆,每咬一啖都會感覺到海帶麵少少硬的質地~!幾新奇有趣,值得一試。嫩雞肉 (全份) $68- 必食!下次會嗌兩份!~愛鷄肉魔
@xiaoyu_hotpot|生酮邊爐健康又好味

🦐整體:👍🏻😎
- 一入座店員就會細心介紹當月限定菜式、醬料搭配和餐前糖水

🥢食物:👍🏻😎

海帶麵(半份) $38
幾新奇有趣,值得一試。

嫩雞肉 (全份) $68
- 必食!下次會嗌兩份!~愛鷄肉魔人表示真係好少可以食到如此嫩滑的鷄肉!只需灼一分鐘的鷄肉,
入口帶少少調味過的鹹香,比平時食開的鷄肉質地更加鮮嫩,無需再點任何醬料已經足夠好味,絕對係打邊爐食過數一數二的雞肉~!大家一定要食!

鴛鴦鍋(養生花膠雞鍋+山珍菌湯鍋)

- 湯底也有生酮和非生酮之選~!揀左兩款都各有特色,一開始覺得湯底比較淡味,不過越煮越鮮甜,更能食得出食材的原味~

鮮活海蟶 (半份) $45
八月限定的海蟶大家絕對要試!~味道超級鮮甜又新鮮,呢個價錢有六隻!抵過自己街市買~!

嫩牛肉 (半份) $48
好味到最後食飽都忍不住Encore多一份,稱得上係打邊爐中是數一數二的嫩滑牛肉,大塊得來又極爲嫩滑、咬落更有牛味,大家食左就知!極力推薦~!

☕️飲品:👌🏻🥸
羅漢果茶 $38 ☞ $0
- 開心~正準備野飲陣時店員話由星期四開始優惠係只要揀生酮湯底就會免費送羅漢果茶,無意中慳左幾十蚊~!

- 飲落係羅漢果特有的甘中帶甜,不過就未必人人都喜愛,不太中意甘味的我就比較還好~

📝推薦到爆!~高質邊爐的首選,分店超多,無論係環境、味道、服務都屬上乘,首創的生酮火鍋無論是生酮人士定大家都好值得一嘗,~!🤓

📍渝味曉宇重慶老火鍋 - 將軍澳唐德街9號POPCORN2 地下G49號舖
/銅鑼灣渣甸中心8樓/灣仔QRE Plaza 6樓/觀塘創紀之城五期5樓L5-2號舖
尖沙咀太子集團中心19樓/西環堅尼地城聚賢逸居1樓
/荃灣如心廣場商場一期3樓305號舖/沙田新城市廣場一期7樓709號舖
2022-07-23