2018-08-08 165 瀏覽
今日係我生日,卒之食左想食好耐既鐵板燒,親眼睇住個廚師煮野都係一種享受,煮野食更加係一種學問,要掌握好啲時間,又要炒得均勻,仲有個靚靚擺設,吸睛就靠你啦😍😍我地覺得冇揀錯呢間餐廳,師傅的認真,服務員的細心,佢地就算入茶水間都會係咁望住出面啲客人有冇咩需要,非常尊重客人👍第一次食鐵板燒,見到咁好既服務態度,已經要再加分了😍價錢呢方面呢,我覺得唔貴,因為啲野岩食,我地2個唔食牛,可以將佢main course入面既牛轉做豬或者雞,和牛炒飯轉蟹膏炒飯哈,非常好👍今日我地叫左象拔蚌餐,加多份新鮮海鰻,一份虎蝦,跟住就坐喺度慢慢欣賞呢場表演🤓面對鐵板位睇表演感覺真好手作前菜呢個前菜係正常,冇乜特別,值得一提係個帶子鮮甜!紅酒煎鵝肝鵝肝好有口感,食落一啲都唔漏,蒜蓉包香脆,旁邊有黑醋汁可消肥膩感白象拔蚌呢個象拔蚌正!爽甜無比,要趁熱食,伴碟既係芥辣忌廉準,提昇味道👍👍鐵板虎蝦用蝦頭既膏黎煮返隻蝦,蝦身肉好爽,好彈牙,新鮮!鐵板新鮮鰻魚鰻魚佢係將啲魚油壓曬出黎,煎到個皮香脆,因油已被逼出,食落一啲都唔漏,喔伊斯~華味雞&鹿兒島黑豚肉雞皮煎到非常香脆,好似食緊薯片咁,雞外脆內軟,點少少岩鹽可提昇肉味,
面對鐵板位睇表演感覺真好

手作前菜
手作前菜

呢個前菜係正常,冇乜特別,值得一提係個帶子鮮甜!

紅酒煎鵝肝
紅酒煎鵝肝

白象拔蚌
日本白象拔蚌

鐵板虎蝦
鐵板虎蝦

用蝦頭既膏黎煮返隻蝦,蝦身肉好爽,好彈牙,新鮮!

鐵板新鮮鰻魚
鐵板鮮鰻魚

華味雞&鹿兒島黑豚肉
華味雞&鹿島島黑豚肉

雞皮煎到非常香脆,好似食緊薯片咁,雞外脆內軟,點少少岩鹽可提昇肉味,夾埋佢伴碟既烘乾蒜片仲正。黑豚肉入面包住既係鮮炒既蒜蓉同埋蔥,整到成個卷物咁,好香!

蟹膏炒飯
蟹膏炒飯

炒飯炒到粒粒分明,日本米真係日本米,煙煙unun,呢啲咪技術囉!

清酒煮蜆+象拔蚌膽
清酒煮蜆

即場以清酒煮,加埋頭先既象拔蚌膽,個膽好淋,好鮮,有啲搶左蜆既風頭🤣

甜品+自携cake
跟餐甜品&自携蛋糕仔

大廚貓師傅(認真的男人)

• 紅酒鵝肝
  • 鐵板新鮮鰻魚