焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2020-11-26 1419 瀏覽
女友生日,就梗係要食餐好,女友喜歡食日式菜,預早book左焱丸水產!焱丸水產喺棉燈徑既一個盡頭,唔行到尾都唔會見到,門口好有日本居酒屋的感覺!進入餐廳後聞到陣陣燒海鮮既味道,估唔到中午12點幾已經咁多人嚟食,真係估唔到!呢度d佈置真係好似去左日本咁,而家去唔到旅行,有得嚟呢度都可以止下癮!呢度唔難發現有個好大既水缸,有各式各樣既海鮮生猛猛喺度!打頭陣出場係賣相好吸引既蟹味噌甲羅燒同黑松露蟹肉甲羅燒,兩份甲羅燒都傳來陣陣香濃既蟹膏香味,放上燒烤爐加熱,倒入鵪鶉蛋既蟹膏變得更香更惹味!跟住出趁有令人好開胃既蟹子蟹肉薯仔沙律,薯仔酸酸甜甜幾令人開胃,蟹子又脆口又香甜,配埋杯巨峰提子乳酸,份外醒神!接住有呢度人氣滿滿既刺身五盛,件件都係厚切既魚生,海膽非常鮮甜!其中最出色既係呢件吞拿魚腩,口感十足之餘,肥美香甜,幾近入口即溶既感覺,唔駛點醬油都好好食!之後有松葉蟹膏帆立貝殼燒,燒好左出嚟啖啖蟹膏,蟹膏好似唔駛錢咁,份量非常,又香又鮮甜!甜到有d漏haha跟住落嚟呢個焱丸號壽司,睇落一d都唔似壽司,似魚生,刺身,多過似壽司,低打開面頭既魚子,逐件逐件食就會發現一件件大件又吸引既壽司,內有帶子,海

呢度唔難發現有個好大既水缸,有各式各樣既海鮮生猛猛喺度!

打頭陣出場係賣相好吸引既蟹味噌甲羅燒同

跟住落嚟呢個焱丸號壽司,睇落一d都唔似壽司,似魚生,刺身,多過似壽司,低打開面頭既魚子,逐件逐件食就會發現一件件大件又吸引既壽司,內有帶子,海膽,吞拿魚,配上香甜玉子絲,口感十足!

帶子大大件,又鮮甜,口感十足!

熱辣辣既北海道海鮮炒飯,香噴噴送到檯上,炒飯用料豐富,入面有多種唔同既海產,包括青口,帶子,蟹子,海膽,蟹肉。。。。真係數都數唔晒,食落陣陣鮮甜既味道,幾香口!

最後出場有海膽帆立貝燒,大大件帶子燒得香香,肉汁慘晒出嚟,令到其他配菜例如秋葵都充滿海鮮既香味,呢個組合令人非常回味!

今餐咁豐富既生日海產大餐,女友非常滿意,我哋都食得好鬼滿足,埋單千鬆d蚊,其實都唔係太貴,值得推介大家嚟試試!

• 刺身5盛
  • 黑松露蟹肉甲羅燒