2024-04-27 167 瀏覽
約咗幫朋友慶祝生日!朋友想食泰菜,見到其他人話呢間幾好坐就選擇咗,喺OpenRice book仲有正價88折!本身自己買咗蛋糕過去,不過諗住唔喺餐廳食,所以膽粗粗問職員可唔可以幫手雪住先,佢哋好好咁幫我手,亦話唔喺度食都冇問題。當日塞車朋友遲咗少少,餐廳職員無催我叫嘢食,到達之後我哋叫咗個二人餐(要咗一個冬陰功湯,魚餅,半隻海南雞,仲有炒金邊粉,包埋兩杯嘢飲)再加一個馬拉盞炒通菜,同埋豬頸肉炒飯!全部嘢都好好食,我哋全部都讚不絕口,特別係個炒通菜同埋炒飯,唔油亦好香口。最後因為叫咗過$600,所以免切餅費,我哋最後都係餐廳切埋蛋糕,問職員攞返個蛋糕嘅時候佢哋好細心,問我係要攞返定係佢送上枱!😂你知啦,好多餐廳都會唔問清楚就直接送過去,搞到冇晒驚喜!佢哋好幫手,又話可以有火機借,仲俾隻碟我放好個蛋糕!我哋食蛋糕嗰陣,職員亦都自動送上餐碟同埋餐具!真係十分細心,亦好有禮貌,下次會再幫襯!Btw,我哋食晚餐嗰場都幾full!大家話香港飲食業越嚟越差,其實仲有好多好嘅餐廳,需要大家支持
約咗幫朋友慶祝生日!

2024-04-20
生日