2021-09-17 55 瀏覽
今次同朋友Book 左一間日本爐端燒談談心,呢間餐廳位於尖東新文華中心1樓位置十分易搵餐廳帶著日本文化的整潔和執著,令到每一件事都好舒服,無論環境、服務以及布置都做得近乎完美。雖然座位都不多,但目測7點幾已經8成坐滿,估唔到平日甘多人餐廳販賣的主要食物日本料理的壽司、燒肉、串燒、天婦羅、拉麵都有,我同朋友叫左個鐵板燒Set有16樣食物首先黎左前菜雞泡魚干同鱈魚干幫我地打開個胃,越食越肚餓。然後再黎廚師發板刺身有日本魷魚,拖羅,平政,甘木鯛每件都好厚,非常肥美又鮮甜最正嘅馬冀海膽,陣海膽甘味真係完勝。再配埋滿滿清甜嘅魚子同日本飯,一啖接一啖停唔到口。黎左幾款燒物,鐵板珍寶大蝦, 雞翼, 露荀一放低就嗅到好香,燒得十分脆口,當中雞皮十分脆。大蝦有細心位,蝦肉拆曬出黎唔好整到客人手,啖啖蝦肉咬落去勁juicy呀重頭戲A4和牛七成熟嘅和牛,肉質好靚好鬆軟,外層帶有微微焦香, 簡單鹽燒都好好食!整個環境給我同朋友感覺好舒服,下次一定再幫襯

最正嘅馬冀海膽,陣海膽甘味真係完勝。
再配埋滿滿清甜嘅魚子同日本飯,一啖接一啖停唔到口。

黎左幾款燒物,鐵板珍寶大蝦, 雞翼, 露荀

整個環境給我同朋友感覺好舒服,下次一定再幫襯
2021-08-25
慶祝紀念