2022-07-27 611 瀏覽
女朋友話西九龍廣場上面有一間好出名嘅拉麵,咁好啦去試吓啦。點知惡夢就嚟啦!我哋叫咗一碗白伝,一碗黑伝,一個餃子,一個雞翼。先來雞翼上枱,仲要係秒上,快到好似冇煮過咁樣,一上枱就見到隻雞翼好似營養不良咁樣,超細隻,似係長期被浸住喺醬汁嗰度,浸咗好多日,有人叫就拎出來嗰隻,味道當然難食,雞翼都可以煮到咁鞋,真係好難。跟住到白伝黑伝上枱,我食白伝,一試之下,利害了,呢碗野可以話係達到洗腎級數既鹹,佢仲要驚你唔夠鹹,特登喺隔離整咗一咋木魚粉比你,我真係要勸一下如果有高血壓或者心臟病嘅人士切勿服用,再講入邊嗰兩塊叉燒,好鞋,鞋得好緊要,鞋到好似食鞋底一樣。我食過呢碗白伝,已經唔想再試黑伝,冇期望,只有失望。好戲當然在後頭,食咗碗咁難食嘅拉麵,已經好唔開心,諗住食下啲唔會有鑊氣嘅餃子啦,一上枱,望落好似好脆好香口果隻,點知隻筷子一篤落去,喂,大佬,軟既?下邊塊”脆皮”仲軟過軟皮蛇。好野,食左四樣野,冇一樣係好食,之後仲要屙咗兩日。真係健康嘅俾埋你。sorry,真係冇下次。
我哋叫咗一碗白伝,一碗黑伝,一個餃子,一個雞翼。
霉過霉媽媽營養不良雞翼

咸到洗腎白伝