2016-06-12 290 瀏覽
Happy friday黎到apm行街街,條街好熱勁想食下甜品,G牌軟雪糕人龍長得可怕,行多兩行見到IT入面開左Sweet monster,人龍相對溫和得多,排呢邊先。一行五人一人叫一樣,選擇頗多,真係睇餐牌都睇左好一陣,決定好就去order啦,好野可以收八達通唔使摷散紙 叫左咩?去片~爆谷陣,睇見就想食啦,好多口味。先叫左招牌嘅提拉米蘇軟雪糕筒,見到門口廣告勁吸引,黎到真係同廣告真係一樣喎,無稀場。牛奶雪糕又香又滑,上面有咖啡朱古力粉苦苦地,入面有少少蛋糕,甜苦味做得好平衡,窩夫筒好脆有蛋香,好食。綠茶控朋友叫左綠茶口味軟雪糕,要杯上,佢話唔like食筒喎。軟雪糕加上綠茶醬,綠茶碎,甜得黎帶茶香,綠茶控朋友收貨了。再黎係芝士焦糖口味爆谷雪糕,雪糕是一樣的,只係上面配搭唔同,呢款超人氣嘅爆谷雪糕梗系勁呃like之餘仲好好味啦,爆谷好脆,芝士味濃,焦糖亦不過,一甜一咸又好夾喎。我呢啲甜控叫左個最勁嘅甜品,香蕉焦糖蛋糕加雪糕,真心超甜好正!焦糖軟雪糕本身已勁好味,加上蕉味濃嘅香蕉蛋糕,軟綿香滑,仲有幾片蕉片加強蕉味,好味到暈呀 不好甜的朋友只點了飲品,蜜糖西柚茶,唔知係咪食緊甜品太甜,
叫左咩?去片~
爆谷陣,睇見就想食啦,好多口味。
不好甜的朋友只點了飲品,蜜糖西柚茶,唔知係咪食緊甜品太甜,試了一口呢杯飲品覺得一啲甜味都無,飲到西柚嘅苦澀味,好清新,解渴一流。
爆谷太正,多買了一包回公司食
 包裝好靚喎。
梗系要芝士焦糖口味啦!zip袋包裝食完封返唔怕漏氣,抵讚!
2016-06-03
5 分鐘 (外賣自取)
$30 (宵夜)