2019-07-05 348 瀏覽
📍 L.D.K. by Ufufu Café Tiramisu @ $48難得weekend唔洗跳舞就約下frd去食下tea先,去左呢間來自九州的日式cafe黎食下甜品。3點黎到,完全唔洗等位。因為lunch食左少少野,同埋覺得甜品menu吸引d,所以嗌左tiramisu。小妹完全係tiramisu控黎。-佢既timamisu有4層,chocolate powder, Mascarpone chesse, cake, 同埋咖啡cream。靚就幾靚既。味道同appearance就有出入啦,係好日式嘅芝士蛋糕,咖啡味同rum酒味欠奉,都可以算軟滑既,算係我食過較為普通既tiramisu。都係ciao chow既tiramisu先會令我念念不忘。-法式吐司外脆內軟,同一般既甜品店常見既方形扁身既包唔同,呢個外表更似麵包店賣既原個厚身果種,都幾大份。吐司整得外脆內嫩,而裡面唔係淨普通白面包,而沾有香香的蛋醬,配上糖漿除左添左幾分甜,更易入口。有一球綠茶雪糕,都幾濃味,另外仲有紅豆球,份量都唔少。抹茶醬帶有應有既苦澀,但加埋糖漿就會偏甜。-地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號-推介指

地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(5個👍🏻為滿分)