2020-07-26 122 瀏覽
最近喺屋企坐到悶,決定去買啲甜品食,屋企附近開咗一間新嘅蛋糕店,甜品款式有好多,買咗勁多🥰🥰連續幾日都有得食呢度專賣北海道牛乳蛋糕,我揀咗流心芝士,冇改錯名,表面係芝士粉,裏面係流心芝士,連個蛋糕底都係有芝士㗎❤️估唔到個蛋糕都幾大個,成家人食都得!同埋切開果下好刺激😆流心嗰下好震撼,拉到絲!如果凍咗,佢嘅芝士就會變得好軟身。蛋糕食落好鬆軟,牛奶嘅香味好濃郁,芝士味好重。另外叫咗幾個甜品吉士忌廉泡芙,超級推介!裏面嘅吉士醬同埋忌廉多到爆,好creamy,個泡芙都好味道,帶有糖霜,好鍾意佢嘅質感☺️另外,仲有士多啤梨雪山同埋藍莓雪山,賣相好靚,切開嘅時候裏面會見到有果醬同埋新鮮藍莓或者士多啤梨,味道香甜。而蘋果批裏面嘅蘋果肉好多,食落好有層次,做得唔錯!因為屋企人多,所以仲叫咗牛奶撻同埋酸乳酪撻(下圖),前者奶味香濃,回購率高❤️後者就比較特別,有新鮮感!亦都有買鹹批,牛肉批表面有香草,食落味道濃郁,仲有雞肉批,餡料豐富。返到屋企嘅時候其實已經凍咗少少,叮返熱食更滋味😆個蛋糕質素好好,仲有好多甜品款式,價錢又實惠,而且服務都OK,呢間舖頭都幾多人排隊,但係真係值得排!

另外叫咗幾個甜品

2020-07-26