咁啱去屯門置樂食泰國野,食完見旁邊有間甜品小店,上網睇相外貌好似都唔錯就去試下啦👀當時夜晚一個客人都無,坐到入去灰黑主題嘅環境好似salon一樣😂而Menu都好殘舊咁,因為懶揾第二間,所以都照食啦,點知甜品味道真係超一般😩而價錢都唔係話好平咋bor😮‍💨後來問返屯門嘅朋友,幾個都問返我轉頭點解食呢間😂🔸 夏雪(HK$58)甜品上枱後同menu張相都唔一樣😂(可能係器皿嘅改變令到有啲出入啦),都有幾多水果嘅(香蕉/奇異果/火龍果/哈密瓜/香蕉),不過全部都睇落唔新鮮😶顏色超暗淡個種,而底下嘅西米露就好稀🙈🔸 香蕉脆脆窩夫(HK$65)擺盤造型都唔錯嘅,窩夫食落個陣覺得超脆口🧇仔細一睇,將窩夫上嘅粉同醬抹開之後先發覺,原來係燶底左😮而香蕉面頭有層燒焦糖,都係燒得過左,食到苦味😶‍🌫️

🔸 夏雪(HK$58)

🔸 香蕉脆脆窩夫(HK$65)