2024-01-19
嚟到呢間人氣滿滿嘅甜品店,空氣中已經飄香咗一片甜蜜誘惑,門外已經排長龍啦!我哋今次點咗幾款人氣高爆款試一試,包括咗新鮮水果撻、招牌千層蛋糕同埋意大利雪糕杯。 首先啱哂呢個季節嘅水果撻啦,酥脆嘅撻底托起靚絕嘅新鮮果肉,入口即化嘅奶油同埋色彩缤纷嘅水果一齊來個sweet kiss,真系夾硬淨!果然嘅,咬落去時嘅果香四溢,攞嚟treat yourself 就最正!😍跟住嘅主角當然系招牌千層蛋糕,呢塊輕盈系心口嘅美味,層層疊起嘅蛋糕同醬料,每一啖都有驚喜!奶味清香,軟滑得滯,帶少少甜而不膩,真係令人一試難忘。😋最後輪到意大利雪糕杯,唔同口味隨你揀,我揀咗朱古力同士多啤梨,兩者味道濃而唔甜膩,朱古力份外綿滑,士多啤梨酸酸甜甜,清新唔膩口,齊齊來場味覺嘅盛宴!🍨今次嚟到嘅每款甜品都令人難以抗拒,間間都有層次分明嘅口感同豐富多變嘅味道,呢啲開心嘅美妙滋味,摺埋都係會想再嚟!各位sweet tooth記得叫多啲friend一齊share呢份sweet moment啦!👭🧑🤝🧑