2021-04-08 213 瀏覽
喺厚德街經過好多次, 成日都見好多人幫襯,今次被吸引入去了,初頭以為是一間文青cafe, 原來是一間素食餐廳, 不過比傳統素食餐廳更有創意和新穎,甜品亦都好好食, 見到有啲人夜啲先入嚟係專食甜品原隻菠蘿炒椰菜花飯($188), 唔好畀佢個名呃咗,入邊係冇飯嘅,係用切碎咗嘅椰菜花配菠蘿、碎肉鬆、提子乾和雞蛋絲造成, 雖然飽肚感比一般炒飯低, 但口感非常好, 感覺很清爽滿足, 而且低碳,非常適合瘦身人士忌廉牛肝菌素肉碎闊條麵($118), 個樣非常是正, 食落很香,橫睇掂睇都唔似係用impossible meat 所造成, 但闊條麵質感比較厚實, 食到最後會有一點heavy 火龍果紅茶乳酪($42) 是招牌飲品, 紫紫紅紅, 打卡一流,第一口火龍果味道不算太突出, 但味道慢慢出來,而且帶乳酪酸味,與火龍果十分配搭泰式奶茶遇上豆腐花($58)是餐廳新出嘅甜品, 香滑泰式奶茶,唔太甜, 混合有珍珠、寒天、芋圓和豆腐花的碗裏, 好match, 創新味道,好食

原隻菠蘿炒椰菜花飯

忌廉牛肝菌素肉碎闊條麵