2018-07-22 144 瀏覽
今次已經係第二次黎俾第一次感覺好少少,因為第一次係相當嘈, 嘈到根本係同朋友傾唔到計 其他枱食客都非常大聲講嘢有好朋友做大老闆請食甜品 當然老實不客氣 叫叫曬四個! 我哋只係得五個人, 相當於差唔多一人食一個甜品 !甜品份量其實仲大過正餐❤❤ 可以話係好抵食!我問咗店員,今日我唔想食肉可唔可以唔要腸仔畀多啲菜我? 其實佢冇正面回覆我,不過上菜嘅時候個英式早餐就直接冇咗兩條腸 我望一望隔離朋友這個碟 ,係正常有腸仔, 但係蔬菜量好似同我差唔多。。。 不過唔緊要啦我都夠食㗎喇麵包比較特別係黑色嘅 !!!雖然我唔知係咩構造,但係味道同正常麵包冇兩樣😂😂 唯獨是係烘得比較焦 周圍嗰邊都好硬好難咬!其他食物炒蛋,番茄 ,蘑菇, 生菜, 都係一般水平冇咩特別。。。呢個係朋友食嘅南瓜意大利飯 今晚想好似奄列 都幾過癮!飲品方面都係屬於一般水平! 呢個係玫瑰水蜜桃茶, 飲落去好濃玫瑰味 ,但係反而就唔覺有水蜜桃味甜品方面有兩款都做得相當唔錯 !!!😍呢個貌似"呢啲m"嘅 就係玫瑰味千層蛋糕❤❤❤ 粉紅色嘅外表已經相當吸引配合埋玫瑰花仲更加吸睛!!! 食落去蛋糕鬆軟, 層層分明, 亦都有好香濃嘅玫瑰花味
今次已經係第二次黎
其他枱食客都非常大聲講嘢

有好朋友做大老闆請食甜品

英式早餐

周圍嗰邊都好硬好難咬
!

呢個係朋友食嘅南瓜意大利飯 今晚想好似奄列
都幾過癮!

甜品方面有兩款都做得相當唔錯 !!!😍呢個貌似"呢啲m"嘅 就係玫瑰味千層蛋糕❤❤❤ 粉紅色嘅外表已經相當吸引配合埋玫瑰花仲更加吸睛!!! 食落去蛋糕鬆軟, 層層分明, 亦都有好香濃嘅玫瑰花味!但係當值物放入去蛋糕嗰陣時居然冇 一d令人反感嘅奇怪味道! 算係好出色!

😂 分量又係好大,個樣又係非常之似奄列
! 佢就係梳乎你士多啤梨班戟 ,好似話係呢間鋪頭嘅signature

就算放咗一陣未食都冇塌下來, 而且咬開冇臭蛋味, 甜味適中唔會好濃 ,本身係有啲寡, 但係配合埋士多啤梨雪糕, 酸酸甜甜就好好食嘞" !都有75分❤!

呢兩款甜品就有啲失敗 其實我都知道 waffle 唔係咁難整得好食😭😭😭! waffle 個朱古力醬好濃好香, 但係件窩夫又係烘得好硬, 差d切得切唔開
而且入面好乾身
冇水分就唔想食落去啦!

另外一個仲奇怪
唔想探究佢叫咩名
總之塊餅就好硬, 又異常地甜! 仲要係死甜, 一切開就散曬成沙狀, 啲士多啤梨雖然好似好紅,但係真係酸到標眼淚!!!!!!!😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 果醬又係酸到標眼淚!!! 所以味道好極端:一係就好甜,一係就好酸
食咗兩啖都唔想再食落去。。。