2017-05-12 86 瀏覽
禮拜日下晝,陪男友去深水埗福榮街,想揀兩件性價比高d嘅模型,行咗大半個鐘,模型揀唔到,反而口痕想食糖水😂🤣 諗起甜入心就喺附近,都好耐冇來幫襯啦,係時候要去探下佢。搶眼嘅招牌,離遠已經見到鋪頭。估唔到下晝時間都滿座~眞係好彩剛剛有張檯埋單~ 仲要係我哋多數坐開嘅位置。左手邊係冰櫃,自助果茶同埋自助朱古力⛲️,前面係好colorful 嘅牆紙。可能幾個月冇來,今次發現有新menu第一款鮮果風呂椰皇子好似幾好;椰王系列當然少不了,焦糖布甸、咖啡凍等等都試過,今次就揀咗桃寶燕窩椰皇子,過足甜品癮之餘仲可以滋潤養顏啵!榴槤豆腐花都好似好正一口氣order咗三款。鮮果風呂椰皇子(凍)賣相同menu有出入,一開始仲以為送錯檯,細問女侍應之後得悉原來係有顧客proposed用鮮雜果代替純芒果。d 生果好新鮮,自家製椰子雪糕好濃嘅椰子味,仲起絲添個底係椰汁溝奶,好香濃~平時食甜品我好少飲曬個底,呢個一時隱唔住就......桃寶燕窩椰皇子(凍)椰皇底,鋪咗一層由椰皇水製成嘅啫喱,面層鋪滿咗桃寶同燕窩,份量出奇地多。啫喱清香,桃寶唔會太腍,燕窩有小小爽,一啖有三種不同口感。可能燉燕窩的冰糖有d多又或者係糖水

搶眼嘅招牌,離遠已經見到鋪頭。

估唔到下晝時間都滿座~

眞係好彩

第一款鮮果風呂椰皇子好似幾好;

榴槤豆腐花都好似好正
一口氣order咗三款。

桃寶燕窩椰皇子(凍)
椰皇底,鋪咗一層由椰皇水製成嘅啫喱,面層鋪滿咗桃寶同燕窩,份量出奇地多。啫喱清香,桃寶唔會太腍,燕窩有小小爽,一啖有三種不同口感。可能燉燕窩的冰糖有d多又或者係糖水不均勻,頭兩啖入口覺得稍微甜咗d。

飄香蓮花(評分:3.5/5)

飄香蓮花
榴連好正,豆花底夠滑,配埋上面啲粒粒,口感好豐富又唔會漏,簡直係絕配~

英式淡果茶

免費自助英式淡果茶
食完三個甜品之後,最啱就係斟返杯自助英式果茶。淡淡的果香,refresh口腔,也可以消食。

再度光臨,也沒有令我失望。甜入心,甜入我心~

2017-05-07
下午茶